Baikal 651-K Luchtdrukpistool

Baikal 651-K luchtdrukpistool met magazijn

De Baikal 651-K is één van de weinige luchtdrukpistolen waarmee je semi-automatisch kunt schieten en dat is bijzonder in Nederland. De vraag naar een semi automatisch luchtdrukpistool of een luchtdrukpistool met magazijn zonder vergunning horen wij ontzettend veel en deze Baikal is dan eigenlijk de enige keuze.
De Baikal 651 luchtdrukpistool met magazijn


De airsoftpistolen vallen bij veel recreatieve schutters in de smaak door het uiterlijk maar ook door de werking. Je kunt lekker achter elkaar doorschieten en dat geeft meer plezier aan het schieten.


Eigenschappen van de Baikal 651

De Baikal 651 is een dual ammo pistool. Wat betekend dat dit luchtdrukpistool twee soorten munitie kan verschieten, gewone standaard loden (kogeltjes) diabolo's 4.5mm en stalen bb's 4.5mm De munitie kan niet tegelijk worden gebruikt.

Bij de Baikal worden twee 8 schots magazijntjes geleverd. Één magazijn is voor de stalen bb's en het andere magazijn is voor de loden kogeltjes. Wil je met de loden kogeltjes schieten dan vul je het magazijn zonder markering met de loden kogeltjes. Wil je met de stalen bb's schieten dan wissel je het magazijn. Gebruik voor de bb's het magazijn met de B markering aan de kant van de ribbels.






De Baikal 651 werkt op 12gr Co2 patronen met een patroon kun je ongeveer 35 schoten afvuren met volledige kracht. Daarna zal de kracht snel afnemen. Let Op! Schiet je patroon niet leeg tot het laatste schot. Je loopt het risico dat het kogeltje in je loop blijft hangen.

Het verwisselen van de Co2 patronen is makkelijk en snel te doen. Draai de grote ronde knop van het handvat los en schuif de greep naar achteren. Draai de schroef aan de onderkant los en de patroon zal loskomen uit de houder. Om scheurende en lekkende rubbertjes te voorkomen is het aan te bevelen dat je de co2 patroon rustig aan los draait. Doe je dit snel dan kan door het restant aan Co2 in de patroon het rubbertje van het ventiel bevriezen waardoor schade ontstaat en je Baikal kan gaan lekken. Rustig losdraaien dus.


Baikal met verwijderde greep voor installeren Co2 patroon



Onderhoud van je Baikal 651-k luchtdrukpistool

In principe heeft de Baikal weinig onderhoud nodig maar een paar onderhoudshandelingen zijn van belang voor een storingsvrij gebruik en het verlengen van de levensduur. De Co2 patronen zijn gevuld met droge lucht. In het binnenwerk, de ventielen die de luchtdruk reguleren zijn voorzien van rubbers die door de droge lucht kunnen uitdrogen. Het advies is om na 10 Co2 patronen een Co2 onderhoudspatroon te gebruiken. 
Co2 Onderhoudspatronen

Deze patronen werken als een normale Co2 patroon maar is voorzien van siliconenolie wat je Baikal intern smeert en waardoor de rubbertjes soepel blijven. Gebruik na 1 onderhoudspatroon gewoon weer 10 normale patronen. Het continu gebruiken van onderhoudspatronen is niet nodig en maakt het schieten met je Baikal onnodig duur.

Een tweede onderhoudadvies is om de top (bovenkant) van je Co2 patroon licht aan te tippen met een beetje siliconenolie.



Dit voorkomt het uitdrogen van je rubber van het ventiel. Als dit rubbertje uitdroogt dan gaat de patroon lekken. Het licht vet houden van het rubbertje voorkomt ook dat het gaat scheuren door bevriezing. Als je de Co2 patroon vervangt zit er altijd nog druk op. Draai je de Co2 patroon snel los dan bevriest door de luchtdruk het rubbertje waardoor deze kan scheuren omdat je patroon aan het rubbertje vastgevroren zit. Als het rubbertje voldoende vettig is dan voorkom je het vastvriezen van je patroon aan het rubbertje. Belangrijk is dat je siliconenolie gebruikt! Een veel voorkomend misverstand is het gebruik van ballistol. Ballistol is een natuurproduct en bestaat voor 80% uit vocht. Ballistol bevriest en versterkt de verkleving van je patroon aan het rubbertje.

Loopt je nieuwe Co2 patroon snel leeg bij het wisselen en hoor je een sissend geluid? Dan is de kans groot dat het rubbertje bij het ventiel is beschadigd.
Bij aankoop van je Baikal is een extra rubbertje (Seal) meegeleverd. Vervang het rubbertje en het probleem is opgelost. Let op! het vervangen van het rubbertje is een klusje waar je geduld voor moet hebben. Forceer het niet want dan raakt je nieuwe afdichtrubbertje ook beschadigd en is je werk voor niets geweest.



Afsluitrubber Baikal 651 Co2 ventiel









Reacties