Luchtbuks kopen?

Een luchtbuks kopen?

Luchtbuksen worden om allerlei redenen aangeschaft. Veelal om recreatief te schieten in de tuin maar zeker ook door schutters die met een luchtbuks schieten op schietverenigingen al dan niet in competitieverband. Het beoefenen van de schietsport is een leuke bezigheid en wordt steeds leuker naarmate het door oefenen beter gaat.


Knikloopbuks van het Engels merk Webley
Buiten de grote steden zijn veel luchtbuksen in omloop. Vaak wordt naast de oude luchtbuks van Opa ook een nieuwe luchtbuks aangeschaft. In aanvang wordt plezier beleeft aan het onder de knie krijgen van de vaardigheid om er mee te schieten. Daarna komen veel luchtbuksen op zolder terecht en dat komt vooral omdat blijkt dat raak schieten moeilijker is dan gedacht. Dat is jammer want schieten is goed om je concentratie te trainen maar heeft nog meer voordelen. Als je niet weet hoe je je prestaties verder kunt verbeteren dan neemt de interesse voor de luchtbuks af. Goed omgaan met een luchtbuks vereist kennis, die niet gemakkelijk te vinden is.


Schietverenigingen beschikken over veel kennis, maar deze is over het algemeen voor de recreatieve thuisschutter niet bereikbaar. Bij de schietsportwinkel kun je uiteraard ook terecht voor informatie. Wij van SHOGUN geven je met deze blog zo duidelijk mogelijke informatie hoe je de beste prestaties uit je luchtbuks en jezelf haalt. Een bekend spreekwoord luidt " er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden" dat geldt ook voor de informatie die wij geven, het is niet de enige manier maar wel waar wij de beste ervaringen mee hebben. Tot zover onze disclamer!

Met deze blog geven wij je inzicht in voor en nadelen van verschillende soorten luchtbuksen en hun specifieke eigenschappen. Hiermee hopen wij je te helpen in het kiezen van de juiste luchtbuks. Uiteindelijk bepaal jezelf de keuze, een luchtbuks moet je ook leuk vinden. Een luchtbuks met de beste eigenschappen maar die jij niet mooi vindt zal je ook minder snel gebruiken.


Waar wil je de luchtbuks voor gebruiken?

De meeste luchtbuks schutters kopen een luchtbuks om in de tuin, schuur, stal, garage of zolder te schieten. Dit is een leuk en gezellig tijdverdrijf al dan niet met een competitief element. Afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is heb je een ruime of beperkte keuze in het soort luchtbuksen. (Let op het schieten met een luchtbuks in de openbare ruimte is verboden!)

Vaak wil men ook een luchtbuks aanschaffen voor het bestrijden van ongedierte, ratten, duiven, kauwen etc. Het afschieten van ongedierte met een luchtbuks is niet toegestaan in Nederland op grond van de Flora en Faunawet. In de landen om ons heen is het echter gebruikelijk dat men met een luchtbuks aan ongedierte bestrijding doet. je vind dit ook vaak terug in de namen van de luchtbuksen of kogeltjes - 
 Diverse soorten kogeltjes








Reacties