SpeedQB in Nederland 2020 - Airsoft

Wat is SpeedQB of "Speedsoften" in Nederland 2020


SpeedQB of "Speedsoft" is een opkomende tak van Airsoften in Nederland. Deze sport heeft oog op snelheid, inzicht, tactiek en discipline. Dit is anders dan een "normale" Milsim Airsoft skirm waarbij je in veel gevallen militaire missies naboots.

Hoe speel je SpeedQB?


SpeedQB wordt over het algemeen binnen gespeeld, het is de bedoeling dat je in een kleine ruimte zoveel mogelijk tegenstanders en een korte tijd weet neer te halen. Dankzij deze set-up is Speedsoften extreem competitief wat het uitdagend en erg leuk maakt om te spelen.

Wil je weten hoe dat er aan toe gaat? Bekijk hier een compilatie van de Europese kampioenschappen:




Welke Gear heb je nodig voor SpeedQB?


Bij SpeedQB maak je ook gebruik van andere Gear dan een standaard Airsoft Skirm. Omdat het spel op snelheid is ingericht en binnen is heb je geen zware tactische kleding of camouflage nodig. Denk hierbij aan maskers van het merk DYE. Deze Maskers beschermen je gehele gezicht en zorgen er dus voor dat naast je ogen ook je tanden en oren beschermd worden. Daarnaast wordt lichte, flexibele doch beschermende kleding gedragen tijdens het speedsoften. 

Waar je op moet letten bij het samenstellen van een SpeedQB loadout is het van belang dat je rekening houd met het volgende:

Je uitrusting en kleding moet zo licht mogelijk zijn.
Een Pistool of SMG van hoge kwaliteit met bijpassende upgrades.
Magazijnen met een hoge munitie capaciteit zoals hicap of drum magazijn
Een HPA aandrijvingsysteem om zo precies en efficiënt mogelijk te schieten

De Airsoft shop Shogun is bezig met het samenstellen van een assortiment SpeedQB producten. Als je opzoek bent naar Speedsoft spullen of je wat advies nodig hebt over deze speelstijl kun je ook altijd even langs gaan bij de Showroom in Wormerveer.

 Dye Airsoft Masker

Bij het Speedsoften maak je gebruik van Hi-Capa replica's dit zijn opgevoerde Pistols of SMG die met precies, snel en met hoge magazijn capaciteit kunnen schieten.
Hi-Capa modellen worden aangeboden door verschillende hoogstaande merken zoals Tokyo MaruiWEArmorer Works en Vorsk Nuprol.

Veelgebruikte en erg populaire Hi-Capa modellen zijn onder andere de:

 Hi-Capa 5.1 Gold Match
 Hi-Capa 5.1 Gold Match van Tokyo Marui

 Hi-Capa 5.2 K Full Metal GBB Black

TOKYO MARUI HI-CAPA 5.1 STAINLESS GBB

SpeedQB locaties in Nederland


In Nederland kun je op verschillende plekken SpeedQB'en:

Combat Outpost


Area 57 - Realstrike Arena


Airsoft club Amsterdam



Reacties