Webley Eclips PCP luchtdruk pistool

Webley ECLIPS PCP Luchtdrukpistool

De Eclips is een van de weinige PCP luchtdrukpistolen die op dit moment te koop zijn. De verschillen tussen de PCP pistolen zijn groot en dat geldt niet alleen voor de prestaties maar ook voor de prijs.


Gelijk maar beginnen met een goed hollands gebruik, de prijs. De Webley Eclips is één van de goedkopere modellen ten opzichte van de andere merken. De Weihrauch en Steyer PCP pistolen zijn op dit moment de duurste modellen. 

Wat maakt de Webley Eclips speciaal? Ten eerste is het pistool behoorlijk uitgebreid. De behuizing is van polymeer stevig kunststof en fraai vormgegeven. Aan de voorkant van de stock vind je een 22mm picatinny rail waar je makkelijk een bipod, fore grip of flashlight aan kunt monteren. Bij de Webley Eclips wordt echter een foregrip Bipod standaard meegeleverd. Deze handige combinatie van fore grip en bipod maakt dat je Eclips voor verschillende doeleinden kan gebruiken.
De tactische kolf is goed verstelbaar, lengte en wangstuk, waardoor de Eclips goed en makkelijk aangelegd kan worden. Door deze kolf vind ik de Eclips meer een korte karabijn dan pistool

De 22mm rail aan de bovenkant van de Eclips is ideaal voor het monteren van een pistool richtkijker, geweer richtkijker of Red Dot

Capaciteit:
De luchtcilinder van de Eclips heeft een inhoud van 105cc en kan tot 200 bar opgepompt worden. De 4.5mm versie haalt 24 schoten op full power, na de 24 schoten neemt de kracht af. De .22 versie haalt 20 schoten op full power.

Standaard worden er twee box magazijntjes meegeleverd. Dit type magazijnen zie je bij veel merken en functioneren prima.
De loop van de Webley Eclips heeft aan het einde 1/2 UNF schroefdraad waardoor een demper makkelijk te monteren is. Met het gebruikt van de Webley QGS 6 demper neemt het geluid behoorlijk af waardoor de overlast, als je in de bebouwde omgeving woont, voor de buren afneemt en je lekker je hobby kunt uitoefenen.

Uit de chrono test behaalde de 4.5mm versie met 20 schoten een gemiddelde van 15,72 Joules en groepjes op 30 meter met een spreiding van 1,8cm, dit is een prima schotbeeld en zie je niet bij elk ander merk PCP pistolen. Dit eerste resultaat hebben we bereikt met standaar RAM Punisher luchtbukskogeltjes. Met de Webley VMX Pell en JSB Heavy hebben wij het schotbeeld nog een paar mm kunnen verbeteren.
Het vullen van de Webley Eclips is eenvoudig. De bijbehorende vulnippel wordt meegeleverd en kan makkelijk op een PCP Pomp worden aangellsoten of op een duikfles vulset. Door de luchtcilinder van 105cc is het met de hand vullen (pompen) goed te doen. In minder dan 5 minuten pompen is het pistool weer goed op druk en klaar voor gebruik.
Het laden van het magazijn is makkelijk. Draai de doorzichtige kan van het magazijn om de veer te spannen (je voelt weerstand van de veer) en vul dan het magazijn met de luchtbukskogeltjes. Belangrijk is om het magazijn goed te vullen. Vanaf het doorzichtige kant van het magazijn moet de voorkant van het kogeltje eerst, de achterkant van het kogeltje zit dus aan de kant van het doorzichtige deel van het magazijn.
Deze Webley Eclipse is een goed PCP pistool met een redelijke prijs. Zijn veelzijdigheid maakt hem geschikt voor verschillende doeleinden en shutters. Het is aan te raden een bijpassende demper aan te schaffen als je niet veel geluid wil maken. De schietresultaten zijn goed accuraat, zeker voor een PCP pistool.

Reacties